Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Február 11. A betegek világnapja

Created 11-02-16 11:40 | Last change 11-07-11 09:41

Február 11. A betegek világnapja

 

II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. A BETEGEK VILÁGNAPJA. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését".

Egyre több templomban február 11-én csoportosan kiszolgáltatják a szentséget azoknak, akik előzőleg kérik azt.

 

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu

 

 

Alan Russell előadása testünk regenerálásáról

 

„Talán a legérdekesebb, számomra legalább is, és a legfontosabb, a betegségek diagnosztizálása a kifejlődésük igen korai szakaszában, majd igazi kezelésük a gyógyulás céljából, tüneti kezelésük helyett. Gondoljunk például a cukorbetegségre. Ma mit tudunk kezdeni a cukorbetegséggel? Csak akkor tudjuk diagnosztizálni, amikor már tünetei vannak, majd a tüneteket kezeljük 10, 20, 30, 40 éven át. Ezt jól tesszük. Az inzulin egy elég jó terápia. Ám végül elveszti hatásosságát, és a cukorbetegség egy sor előre ismert, szörnyű kórkép kialakulásához vezet.

Miért nem adhatunk be közvetlenül a hasnyálmirigybe valamit, amitől regeneráljuk a sejteket még a betegség igen korai szakaszában, talán még mielőtt tüneteket okozna? Talán egy kicsit költséges lenne, akkor amikor ezt megtesszük, viszont ha hatásos, akkor valami egészen nagy különbséget érhetünk el.

Ez a video, szerintem, elég drámaian mutatja be ezt a koncepciót. Ez egy tarajos gőte, ami újranöveszti a végtagjait. Ha egy tarajos gőte képes erre, vajon mi miért nem? Nemsokára be fogok mutatni Önöknek néhány fontos jellemzőt a végtag-újranövesztés folyamatáról. A regenerációs orvoslásban azonban ezt a szervezet összes szervrendszerében szeretnénk elérni, szövetek és maguk a szervek szintjén is. Tehát napjainkban a valóság olyan, hogy ha megbetegszünk, az üzenet az, hogy kezelik a tüneteinket, és egy új életformához kell hozzászoknunk." (az előadást itt tekintheti meg)


 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one