Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Február 4. Rákellenes világnap

Created 11-02-04 14:11 | Last change 11-07-11 09:42

Február 4. Rákellenes világnap

 

Az International Union Against Cancer (UICC) szervezésében 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére a kongresszus február 4-ét rákellenes világnappá nyilvánította. (Wikipédia.hu)

 

A rák okairól, a rákkutatás új eredményeiről

 

David Agus: Új stratégia a rák elleni harcban

 

„A rák okozta halálozási arány több mint 50 évenem változott. Vannak kisebb sikereink olyan betegségekben, mint például a krónikus mieloid leukémia, erre a ráktípusra van egy gyógyszerünk, ami a betegek 100 százalékát remisszióba juttatja, vagyis a daganat visszahúzódik. De általánosan azt kell mondjuk, hogy nem értünk el nagy változást a rák elleni harcban. (...)

Franciaországban az 1850-es évek közepén kezdték a rákot a testrészek szerint elnevezni. Ez mit sem változott több mint 150 év alatt. Teljesen archaikus dolog a rákot prosztata, mell vagy izom alapján elnevezni. Semmi értelme nincs, ha jobban belegondolunk. (...)

Az egyik legalapvetőbb klinikai vizsgálatnak az eredménye februárban jelent meg a New England Journal of Medicine-ben, amelyben menopauza előtt álló, mellrákban szenvedő nőket vizsgáltak. Ez talán a legrosszabb létező emlőrák. Megkapták a szokásos kemoterápiát, aztán véletlenszerűen csoportokra osztották őket, az egyik csoport placebót kapott, a másik pedig egy Zoledronic-sav nevű gyógyszert, amely csontépítő hatással bír. Csontritkulás kezelésére használják, ezt kapták évente kétszer. Megnézték az eredményeket, és az 1800 nőnél, akik évente kétszer kaptak csontépítő szert, 35 százalékkal csökkent a rák kiújulásának kockázata. Csökkent a rák kiújulásának kockázata egy olyan gyógyszer hatására, amelynek köze nincs a rákhoz. Vagyis, ha megváltoztatod a talajt, a mag nem nő ugyanolyan jól. Megváltoztatod a rendszert, és ezzel jelentős hatással lehetsz a rákra." (tovább a videóhoz)

 

 

William Li: Ehetünk-e, hogy a rák éhezzen?

 

„Mint orvos tudom, hogy ha egyszer egy betegség kialakult, meggyógyítani bonyolult lehet, ha nem lehetetlen. Úgyhogy visszamentem az angiogenezis biológiájához, és gondolkodni kezdtem: Lehet-e válasz a rákra az angiogenezis megelőzése, a rák megverése a saját jásztmájában, hogy a daganat sose váljon veszélyessé? Ez egészséges embereknek is segítene, és olyanoknak is, akik már egyszer-kétszer legyőzték a rákot, és módszert keresnek, hogy megelőzzék a visszatérését. Tehát, hogy megtaláljam az angiogenezis ellenszerét a daganatokban, visszatértem a rák okaihoz. És igazán lyenűgözött, amikor láttam, hogy az étrend mint környezeti tényező felelős a rákos megbetegedések 30-35%-áért. (...)

Mi a bizonyítéka, hogy az emberekben, akik bizonyos ételeket esznek, csökken az angiogenezis a daganatokban? Nos, a legjobb példa, amit ismerek, egy kutatás, ami 79 ezer férfit vizsgált, 20 éven át, ahol azt találták, hogy a férfiak, akik heti három alkalommal fogyasztottak főtt paradicsomot, akár 50 százalékkal csökkentették a veszélyét, hogy prosztata rákosak lesznek. Most azt tudjuk, hogy a paradicsom jó likopén-forrás, és a likopén antiangiogén. De ami még érdekesebb ebben a kutatásban, hogy azok a férfiak, akikben kifejlődött a prosztata-daganat, azok között, akik több paradicsomszószt ettek, kevesebb ér volt, ami a daganatot táplálta. Tehát ez az emberi kutatás egy elsőrangú példa, hogy az antiangiogén anyagok jelenléte az ételekben, és ezek gyakorlatbani fogyasztása hatással van a rákra." (tovább a videóhoz)

 

A nagyvilág hírei

 

Michael Douglas legyőzte a rákot

 

Eltűnt a tumor, közölte a Today show-ban egészségi állapotáról Michael Douglas, akinél tavaly nyáron fedeztek fel rákbetegséget. (folytatás)

 

Gregg Braden: Rákgyógyítás az emóciók erejével (Gregg Braden on Curing Cancer using our own Technology of Emotion)

 

„A számítógép képernyőjén két képet látunk: az első a gyógyulás előtt készült, a másodikon valós időben követhetjük a gyógyulás folyamatát." (tovább a videóhoz)


 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one