Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Április 2. Az autisták elfogadásának világnapja

Created 10-07-15 00:13 | Last change 10-07-15 00:15
Az autizmus egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. Bár a rendellenesség etiológiája (eredete) ismeretlen, a genetikai tényezők fontosnak tűnnek. Okait jelenleg is kutatják. (…)

Az autizmus súlyos formája zavart okoz az észlelésben és a kommunikációban. Az autisztikus magány megnehezíti a szociális kapcsolatok létrejöttét és a beilleszkedést a családba és az iskolába. A szociális szabályok megfelelő alkalmazására való képtelensége sok stresszt okoz. Az autista gyerek nevelése nehéz, és a gyerek sokszor felnőttként is képtelen lesz az önálló életre.

Az autista emberek számos esetben fejlődhetnek a memória terén, így képesek lesznek számolási és memóriafeladatokat megoldani, olykor az egészséges emberek között is kiemelkedő eredménnyel." (a Wikipédiából)

Kapcsolódó anyagok:

Film autista fiatalok különleges memóriájáról és egyéb kiemelkedő képességeiről:

The boy with the Incredible brain....


Évfordulók 2010. április 2-án

Minden évben ezen a napon, Hans Christian Andersen (1805-1875) dán meseíró születésnapján ünneplik a Nemzetközi gyermekkönyvnapot.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one