Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Március 22-23.: A víz és a meteorológia világnapja

Created 10-07-14 23:57 | Last change 10-07-14 23:58

Március 22-23.: A víz és a meteorológia világnapja

Minden év márciusában két nagy jelentőségű ökológiai nap található a zöldkalendáriumban. 22-én a víz világnapját, míg 23-án a meteorológiai világnapját tartjuk.

Úgy tűnik, a társadalom érzékenysége fokozódik az extrém időjárási és éghajlati jelenségekkel szemben. Egyre nagyobb aggodalomra adnak okot azok a számadatok, amelyek szerint az utóbbi évtizedben világszerte mintegy 250.000 emberéletet követelnek a gyakoribbá váló természeti katasztrófák (Szerk. megj.: 2003-as adat). Az áldozatok több mint 90%-a szélsőséges meteorológiai, vagy az ezekhez kapcsolódó hidrológiai eseményekben veszti életét. A ma már tényként kezelhető légköri globális felmelegedés egyenes következménye a légkörbe felelőtlenül és ellenőrizhetetlenül kikerülő óriási mennyiségű üvegházhatású gáznak. 1860 óta földünk légköre átlagosan 0.6 Celsius fokkal emelkedett. Ennek hatására a világóceán szintje 10 és 20 cm közötti értékekkel emelkedett. A növekedés mintegy tízszerese az utóbbi 3000 év ingadozásának. Számítógépes modellezések kimutatták, hogy a felmelegedés ütemének ily mértékű folytatása a tengerek és óceánok vízszintjének akár egy méterrel történő növekedését is előidézhetik 2100-ban. Ennek óriási földrajzi, gazdasági, illetve társadalmi kihatásai lesznek. A jelenlegi tengerparti síkságok elöntése új alakzatot ad a kontinenseknek, de gondot jelent majd az is, hogy a mezőgazdaságilag legtermékenyebb és a legsűrűbben lakott területek kerülnek víz alá. Az elöntött területekről elvándorlók konfliktusba kerülnek a befogadó területek lakóival. Az éghajlati övek átrendeződése a mezőgazdasági terményszerkezet megváltozását hozza magával, ami az étkezési, a ruházkodási, építkezési és egyéb szokásokat alakítja át.

(Forrás: http://www.ngo.ro/site_item_full.shtml?x=2156)

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Egy brit televízió dokumentumfilme szerint svindli az ember okozta globális felmelegedés elmélete

 

Az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés elmélete köré mára hatalmas pénzekkel operáló, semmilyen tudományos ellenérvre nem hallgató iparág épült ki, amelynek lététől állások százezrei függnek, és amelynek képviselői éppen ezért igen erőszakosan lépnek fel az ellenvéleményükhöz ragaszkodókkal szemben - legalábbis ez hangzott el az egyik brit kereskedelmi tévé neves szakértőket felvonultató dokumentumfilmjében. A Channel 4 által bemutatott másfél órás összeállítás A nagy globális felmelegedési svindli címet viselte.

A műsorban elhangzott vélemények közös kicsengése az volt, hogy a földi klímát már százmillió évekkel az ember megjelenése előtt gyors és szélsőséges kilengések jellemezték. Ennek elsődleges vezérlője a naptevékenység, és a jelenlegi hőmérséklet-emelkedést kizárólag az emberiség nyakába varró elméletek mögött rendkívül gyenge, éppen a környezeti tudomány bizonyítékai által cáfolt érvek állnak.

(Folytatás itt: http://www.zoldtech.hu/cikkek/20070311svindli)

 

A nagy globális felmelegedés átverés (The Great Global Warming Swindle)

 

A Tiszta Hangok ajánlása:

„Nem feltétlenül értünk sem egyet, sem ellent azzal, ami e filmben elhangzik, ám annak jó iskolapéldája, hogy a média milyen befolyásolásra is képes. A tanulságot pedig mindenki szűrje le saját maga, ám valami mégis nagyon fontos: senkinek se higgyünk el semmit elsőre, mindennek járjunk utána, ahogy a népmese is mondja!"

 

„Mikor azt mondják: mi nem hisszük, hogy van globális felmelegedés, én azt mondom: nem, én hiszem, hogy van, de nem hiszem, hogy az emebr által termelt CO2 okozza." (Prof. Tim Ball, Winnipeg-i Egyetem, klimatológia tanszék)

„Ha pár évvel ezelőtt kérdezte volna meg, azt mondom, hogy a CO2. Miért? Mert min mindenki más, elhittem azt, amit a média mond." (Prof. Nir Shaviv, Jeruzsálemi Egyetem, Fizika Intézet)

 

A filmet lásd itt: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=60787461

 

Dokumentumfilm a vízről (román felirattal): http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=ro#

Masaru Emoto előadása Magyarországon: http://vimeo.com/7826374

 

Víz üzenete

A víz egy olyan információ-hordozó, amely minden rezgést, rezdülést felvesz, és azt eljuttatja a szervezet minden egyes sejtjéhez. (…)Ezt nagyon jól bizonyította egy Emoto nevű japán fizikus-orvos, akinek a vízzel történő kutatásai világszenzációvá váltak. Emoto desztillált vizet használt kísérleteihez, amin - mondhatni - semmilyen információ nincs. Erre az információ nélküli vízre különbözőképpen rezgéseket vitt fel. Pl. két hangszóró közé tett egy pohár vizet, majd Mozart, Beethowen, Chopin műveket, heavy metal zenét, népdalokat „hallgattatott" a vízzel, majd mindegyiket lefagyasztotta és mikroszkóp alatt megvizsgálta. Az eredmény megdöbbentő volt, ugyanis óriási különbségek jelentkeztek a vízkristályokban.

(Forrás: http://www.kecskeslaszlo.hu/?q=viz)
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one