Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Kincses Képeskönyv. Kolozsvár

Created 11-03-28 11:12 | Last change 11-03-28 11:19

Kincses Képeskönyv. Kolozsvár

Koinónia, 2007

 

Kedves Olvasó! Ha ezt a könyvet elkezded lapozni, rendkívüli időutazásban lesz részed. Elröpítünk a kétezer évvel ezelőtti római Napocába, azután a gepidák királyi városába, a honfoglalás kori magyar településre, majd a tatárok által ostromolt Kolozs várába, miközben ki sem mozdulunk arról a helyről, amit ma Kolozsvárnak nevezünk. Összesen tizennégy fejezeten át megismerheted a megszülető középkori várost, és évszázadról évszázadra figyelheted fejlődését egészen napjainkig. A tizenötödik fejezet már arról szól, hogy milyennek képzeltük el a jövő Kolozsvárát.

Azt szeretnénk, ha még jobban megismernéd és megszeretnéd a várost, ahol születtél, ahol élsz, vagy ahol épp csak átutazóban vagy, ahol először vagy már sokadszor megfordulsz. A város számtalan kincséből válogattunk most Neked egypárat: híres embereket, fontos épületeket, régi utcákat és tereket, izgalmas történeteket és találmányokat. Ezek együttvéve alkotják azt, amit büszkén Kincses Városnak, szerényebben Kolozsvárnak nevezünk. Ez persze csak kedvcsinálónak elég, a város összes kincse egy tízszer ilyen vastag könyvben sem férne el. De reméljük, hogy a Kincses képeskönyv elolvasása után már Te magad fogsz további kincsek után kutakodni.

Olvasgatás közben segítségedre lehet egy lexikon. A nehezebbnek vélt szavakat dőlt betűkkel szedtük, hogy tudd, ezek jelentését megtalálod a könyvvégi szó- és névmagyarázóban.

Könyvünk 2007-ben elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Szép Könyv versenyének fődíját.

 

A könyv kapható, egyebek közt, a kiadónál és a Bagoly könyvesboltban.

 

További részletek a Kincses Képeskönyv sorozatról a http://www.kincseskonyv.ro/ oldalon olvashatók.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one