Kérdését, véleményét, információit írja meg nekünk a következő címre:

alternativa.news@yahoo.com
 

Nagyvilág • Élő példa • Képzések • Közösségi kapcsolódás • Megtartó múlt

 
 

Hellinger-féle család- és rendszerállítás

Hellinger-féle család- és rendszerállítás

A családban rendszerint előfordulnak események, amelyek egy vagy néhány családtagra nézve fájdalmasak. Ezenkívül minden családnak megvannak a maga hagyományai, nyíltan megfogalmazva, vagy rejtetten, tudat alatt. A leggyakoribb, hogy mindkét módon, tudatosan és tudattalanul is mennek tovább a hagyományok. Jók és rosszak egyaránt, vagyis az áldás és az átok száll tovább tudva és nem tudva...

Együttlét a múltban elfelejtett vagy tévesen értelmezett történések megértésének, valós helyre kerülésének érdekében. A családi múlt és jelen történéseit a családtagok megjelenítésére felkért résztvevők segítségével lehet átélni. Tanulságos a történetben résztvevő „felállítottak" részére is, mert egy olyan hiteles és magas szintű átélésben részesülnek, aminek megélése mindenképpen saját fejlődésüket is szolgálja. A legtanulságosabb a saját kérdését hozó és azt látni kívánó „felállító" részére, mert bizonyosságot szerez, mély és valós okokat ért meg, amelyek feloldódnak.

A pszichológiailag aktív (morfogenetikus) mező, amely létrejön, amikor a csoport együtt dolgozik, lehetővé teszi, hogy a megjelenítés, megértés, feloldás magas szinten megvalósuljon.

Gyakran titok lappang a család múltjában, történetében, ami kimondatlanul benne feszül a mindennapokban, és egy utódot befolyásol, hogy megismételjen valamit, vagy valaki más helyett éljen meg valamit. A családállításkor ezek átélésben megjelennek, tudatossá válnak, így felülírható a családtól hagyományozott sors, forgatókönyv. Ennek következtében a felállító szabadabban élheti saját életét, visszanyerve a múlt terhei által lekötött energiáit.

A családban működő erővonalak megnyilvánulnak más közösségekben is, például munkahelyi közösségben vagy egyéb csoportokban. Minden csoportnak éppúgy van energiája, mint egy családnak. Az ezekre a szituációkra vonatkozó felállítást rendszerállításnak hívják. Ebben is megjelennek az adott csoportban működő rejtett és nyílt erők, energiák.

A Hellinger-féle család- és rendszerállítás izgalmas dolog. A családot itt transzgenerációsan kell érteni, az ősökkel együtt! A megélt és meg nem élt, csak vágyott események energiái hatnak az együtt élőkre és az utódokra is. Mint mondani szokták: „hetediziglen".

Ezen lehet módosítani, könnyíteni ebben a csoportmunkában. Kapcsolatainkra, azokkal kapcsolatos kérdéseinkre erőteljesen láthatunk rá, kézzel fogható válaszokat kaphatunk.

Egy érdeklődő kérdéseire válaszoltam ezeket…

A családállítás csoportban hatékonyabb, mint egyénileg, épp ez a legfőbb érdeme a módszernek. 5-10 beszélgetést kiválthat egy állítás.
A múltkori majdnem este 8-ig tartott, mert sok volt a kérdés, nagy tanulságokhoz jutottunk, jól éreztük magunkat, senki sem sietett el ezért...

 

12-20 ember lesz a csoportban. Aki állítani szeretne, annak lesz állítása. Nem kötelező, ezért van, aki csak egy „pillanatképet" néz meg. Egyéniségemből fakadóan szeretek és tudok vigyázni az emberekre, ezért soha nem drámaiak a felállítások. A keménységek, ha előjönnek, akkor megszületik a feloldásuk is. Az energiák jótékonyak és tisztulni tudást hoznak. 40-60 perc is lehet egy családállítás. Ritkán rövidebb. Ami ott, akkor jelen van, az mutatja meg, van-e még vele dolog, vagy ennyi...
Csak pici jegyzetet érdemes hozni, mert a hangsúly az átélésen van. Ha születnek nagyon kulcsszerepet jelentő mondatok, azokat érdemes írásban rögzíteni. Zsebkendő néha kell, néha nem. Van a helyszínen is, de nem jellemző, hogy szükség lenne rá.
Mindenki úgy dolgozik, ahogyan gondolkodik és él. Én ezért a jóízű felismerések híve vagyok.

Szóban tudok még többet mesélni.

Pénzes Eszter

Egy rendszeres résztvevő így foglalta össze:

Mi is az a családállítás?

• Születésünkkel belekerülünk a családunkba. Ekkor szeretetből és tudattalanul magunkra vesszük a család múltját (melyet vezetéknevünk is szimbolizál). Életünkkel pedig ezt a múltat beteljesítjük.

• Igazi életfeladatunk azonban a Lelkünk céljainak, fejlődésének és tapasztalatának megélése.

• Addig viszont, amíg a család „batyuját", múltját és be nem teljesült életét éljük, képtelenek vagyunk saját Lelkünk útját járni.

• A családállítás segít letenni a családi múlt terheit, és ekkor VÉGRE elindulhatsz saját Lelked útján.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one